8 February 2014

Activision: Το Destiny θα γίνει το "Best Seller" στην ιστορία των videogames!

23:32 Posted by Mr. P , , , , , , , ,
Η Activision Blizzard, τα στελέχη: Bobby Kotick (CEO) και ο Eric Hirshberg (CEO της Activision Publishing) έκανε τον ισχυρισμό ότι το νέο FPS Destiny της Bungie είναι σε καλό δρόμο για να γίνει το "Best Seller" νέο παιχνίδι IP στην ιστορία.




Είναι μια τολμηρή δήλωση, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Όλα εξαρτώνται από το τι η Activision θεωρεί ότι είναι ένα "νέο IP (Intellectual Property)". Το franchise του Super Mario Bros είναι ένα IP, ή "πνευματική ιδιοκτησία", όπως είναι το Call of Duty ή το Halo. Βασικά, αν το εν λόγω παιχνίδι είναι το πρώτο σε μια σειρά, το περιγράφουν ως ένα νέο IP.

Εάν σκέφτεστε "νέο IP" σε μια απλή βάση, το Destiny έχει εναντίον του παρόμοια παιχνίδια όπως το Titanfall, The Order:1886, Sunset Overdrive και Evolve. Αλλά αν έχετε ορίσει τις παραμέτρους του νέου IP ως απλά την πρώτη δόση μιας νέας σειράς, σε όλη την ιστορία του παιχνιδιού, θα πρέπει να εξετάσετε μαζικά δημοφιλείς σειρές όπως το Super Mario και το Final Fantasy, τα οποία έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια μονάδες μέχρι σήμερα.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, η ανακοίνωση για το "best seller νέο παιχνίδι στην ιστορία» είναι τολμηρή.

Ο Kotick και Hirshberg είπαν επίσης ότι αναμένουν το Destiny να γίνει ο τρίτος τίτλος αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων της Activision Publishing, όπως το Call of Duty και Skylanders. Ο εκδότης έχει κάνει μια επένδυση 10 ετών στην Bungie και στο Destiny, οπότε είναι προφανές ότι έχουν μεγάλες ελπίδες για το franchise. Αλλά εμείς θα πρέπει να το διαπιστώσουμε μετά την 9η Σεπτεμβρίου που θα κυκλοφορήσει ο εν λόγω τίτλος...

Επίσης σε tweet της Bungie δείχνουν την δημιουργία για Destiny Pro series League website:



Πήγη: Έδω